Leer de taal van de man

The Optimist 188 september / oktober 2019 Samenleving
Een aantal jaar geleden strandde mijn tweede huwelijk. Ik was ten einde raad. Ten overstaan van mijn en zijn kinderen, vele familieleden en vrienden had ik volmondig ‘ja’ gezegd, vastbesloten er deze keer een gelukkig ‘tot de dood ons scheidt’ van te maken. Maar het mocht niet zo zijn. Drie jaar later stond ik met lege handen. Hoe kón dat nou? DOOR: NANNET VAN DER HAM Een vriendin schoof mij het boek toe met de veelbelovende titel Hallo Tarzan, Hoe word je een mannenfluisteraar?, van Gigi Sage. Ik las het in een ruk uit en meldde me onmiddellijk aan voor de gelijknamige dagcursus. In een rollenspel speelde een medecursiste mij na. Ik kroop ineen van schaamte. Mijn woordkeuze en vooral de toon van mijn stem waren als een zweep die op de man in mijn leven neersloeg. Op dat moment was dat alleen mijn tienerzoon. Ik maakte hem klein en onzeker. Na afloop van de cursus begon het mij te dagen: mannen willen écht wel dat een vrouw gelukkig is, we spreken alleen vaak een andere taal. Om succesvol te communiceren met de man(nen) in uw leven, zoals uw partner, vader, broer, zoon, collega en werkgever, is het belangrijk hun

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie