Leef wat komt

The Optimist 21 apr 2023 Samenleving

Wie vraagt zich dit niet af? Terwijl regen en zonneschijn elkaar afwisselen en het klimaat verandert, richten we ons op de maakbaarheid van de toekomst. Wat kunnen we doen om tijen te keren, problemen op te lossen en de wereld leefbaar te houden voor onszelf en generaties na ons?

Adjiedj Bakas heeft daar een scherpe kijk op die hij uitvoerig met ons deelt. Rens van der Vorst pleit ervoor de digitale gremlin in ieder van ons te ontketenen. Christian Kromme kijkt naar technologie als drager van een mooie toekomst. Bob de Wit voorspelt een nieuwe democratie. Kortom, er is genoeg stof tot toekomstig nadenken. Maar is al dat masculiene ‘hoofdwerk’ wel voldoende?

Kunstenares Anne Ahau pakt het anders aan. Zij stelt zich open voor galactische gidsen om tot een ‘energetische uitwisseling’ te komen. Het resultaat is een collage op de pagina hiernaast die de naam Positive Mind Patron draagt. Het biedt een bescherming voor onze positieve gedachten. Er ontstaat gevoel met datgene wat komen gaat, de symmetrie die een gebalanceerde wereld verbeeldt – je kunt er van alles in zien.

Dat zou zomaar kunnen zijn wat nodig is voor een mooie toekomst: niet alleen denken en doen, maar voelen, (be)leven en je overgeven aan het universum.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie