Landbouw in een bierbrouwerij

Willemijn Ruissen 19 jun 2014
Een verlaten bierbrouwerij in een ‘food desert’ in Saint-Paul, een stad in de noordelijke Amerikaanse staat Minnesota, heeft een tweede leven gekregen als landbouwbedrijf én viskwekerij. Die combinatie klinkt misschien vreemd, maar de een kan niet functioneren zonder de ander. Het bedrijf Urban Organics werkt met aquaponics. Dat houdt in dat de viskwekerij een cyclus vormt met hydrocultuur, het verbouwen van planten in water in plaats van op grond. Dat heeft enkele voordelen. Zo het bedrijf niet afhankelijk van seizoenen of het weer, de planten groeien op kunstmatig licht. Bovendien verbruikt het bedrijf slechts 2 procent van het water dat nodig is bij reguliere landbouw. En bovenal: het is niet afhankelijk van grote lappen vruchtbare grond, maar kan overal. Het afvalwater van tilapia\'s wordt afgevoerd naar de gewassen van Urban Organics, die goed groeien op het voedzame water. Vissenmest Door te poepen spelen de vissen een cruciale rol in de gesloten cirkel van urban organics. Het voedzame afvalwater van de vistanks wordt naar de planten gepompt, die er goed op groeien. De planten filteren dit water tot het weer schoon genoeg is voor de vissen om in te kunnen zwemmen. Volgens de oprichter van Urban Organics, Fred Haberman, is het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Willemijn Ruissen

Meer over Willemijn Ruissen >

Reacties

Geef een reactie