Lachen zonder reden brengt geluk

Inge Kramp 3 mei 2019 Zingeving
\'We gaan een lachmeditatie doen\', vertelt mijn yogadocente. Wat? Een lachmeditatie? Maar ik kom toch voor yoga? Wat heb ik híer nou weer aan? Lachen op commando. Dat kán ik helemaal niet! Alles in mij wil zich verzetten en vraagt zich af hoe ik daar onderuit kan komen. Vreemd. Lachen is heerlijk en geeft me een goed gevoel. Waarom roept het doen van een lachmeditatie dan zoveel weerstand op? Lachcoach Maarten Vos geeft aan dat dit heel logisch is. Hij geeft trainingen, workshops en individuele sessies en organiseert twee keer per maand de lachclub in Amsterdam. Gewenning Hij ziet iedere keer opnieuw hoe mensen moeten wennen aan lachen zonder reden. \'We zijn gewend dat er iets grappig moet zijn om te kunnen lachen. Een leuke mop, cabaret, een humoristische serie. Lachen zonder reden vinden we vaak een beetje gek. Mensen moeten echt een knop omzetten. In een bepaalde bereidheid stappen om zich over te geven aan de lach.\' Meelachen Ondanks mijn weerstand en gevoel van ongemak, besluit ik gehoor te geven aan de uitnodiging van de yogadocente om te gaan glimlachen. \'Krul je mondhoeken. Laat je ogen meedoen. Maak je lach maar breder.\' Tot mijn verbazing voel ik hoe het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Inge Kramp

Inge Kramp

Met een nieuwsgierige en onderzoekende blik treedt Inge Kramp (1981) het leven tegemoet. Ze is...

Meer over Inge Kramp >

Reacties

Geef een reactie