Koop nu je tickets voor inspiratiedag ‘De Tussenruimte’

The Optimist 13 mei 2022 Samenleving

Op 30 juni 2022 organiseert The Optimist in samenwerking met Ron van Es de inspiratiedag ‘De Tussenruimte’, waar we de moed vinden om te zien hoe we oude systemen kunnen loslaten.

Op deze dag verwelkomen we jou, samen met een heel bijzondere reeks sprekers die ons heldere inzichten geven hoe we een nieuwe wereld kunnen verbeelden. Een dag vol interactie, ontmoetingen, ruimte om te creëren en moed om fakkeldragers te zijn.

Wat is ‘De Tussenruimte’?

Tijdens de inspiratiedag speurt Ron van Es, oprichter van School for Purpose Leadership en Lichthuis, gesteund door The Optimist, naar antwoorden op vragen die spelen in deze tijd van transitie. Samen met de sprekers en de bezoekers gaan we op zoek naar handelingsperspectief om in de huidige tussenruimte echte oplossingen te bedenken voor een volgende fase; de toekomst die we met elkaar verbeelden.

Ron van Es over deze dag: ‘30 juni mag ik een dag organiseren samen met The Optimist, met het thema “De Tussenruimte”. Dat thema houdt mij al een tijdje bezig, want we zitten in deze samenleving letterlijk in een fase van een ruimte van tussen. Tussen dat wat een goed systeem van werken en leven bleek – en nu uit elkaar valt – en dat waar we zo naar verlangen, een samenleving van welzijn voor alles wat leeft. Dat klinkt allemaal zo lekker idealistisch – en ik hoor sommigen van jullie al zuchten: “lekker vaag” – maar dat is het natuurlijk niet. Dit is namelijk precies die tijd waarin we heldere keuzes zullen moeten maken. Keuzes die ons weghalen bij een onleefbaar systeem van een tweedeling in de maatschappij, onwerkelijke economisch groei die alleen leidt naar meer destructie en alom crisissen in de wereld om ons heen.’

Programma 30 juni

Volgens Van Es hebben we in de tussenruimte slechts twee vragen te beantwoorden: wat moeten we loslaten en wat kunnen we ons verbeelden? Hij vertelt: ‘Op 30 juni begin ik de dag eerst met dat wat we ons kunnen verbeelden. Hoe zien we een wereld voor ons? Voor onszelf, onze kinderen, komende generaties? Niet voor niets heb ik juist Martijn Lampert gevraagd zijn research en data met ons te delen hoe de grote “onderstroom” in de wereld – wij, mensen van alle richtingen en gezindten – verbinding zoeken en samen willen floreren. De ‘line-up’ verder die ochtend met Mark Woerde van Let’s Heal, Nienke Meijer van De Buitenboordmotor en Ruben Jacobs met zijn nieuwe boek ‘De eeuw van Felix’.’

‘s Middags mag je aan de slag in de zogenaamde ‘break-outs’ met:
* Mieke Sachs, psychosyntheticus – ‘Hoe kun je verbeelding daadwerkelijk gebruiken’.
* Ingrid Zijlmans – Vitaloog® Zijlmans, vitaloog – ‘Hoe blijf je weerbaar’.
* Danielle Guirguis, filmmaker – ‘Hoe helpt verbeelding onze purpose’.
* Cees Tulp, universitair researcher met de ‘Barometer van hoop’.
* Michel Porro, fotograaf en boekmaker met ‘De Klimaatalmanak’.
* En Anne-Marie van den Bos ‘Verandering van leven doet leven’.

Van Es: ‘Het begint allemaal met de verbeelding waar we naartoe willen, en je weet: als je het kan verbeelden is het ook mogelijk. En met die verbeelding weten we dan ook wat we moeten loslaten. Pijnlijke en moeilijke keuzes, maar noodzakelijk om de verbeelding de ruimte te geven. Ons de ruimte te geven. De wereld weer de ruimte te geven. Niet voor niets heb ik dan ook Kees Klomp gevraagd in de middag ons toe te spreken met zijn verhaal: “Hoe willen we dan leven?”. Ik verwacht niet alleen een enerverende dag met de bezoekers, met ons, maar ook een dag die memorabel zal blijken te zijn daarna. Zo’n markeringspunt. Een dag waar een goed verhaal aan verbonden is, dat je heel vaak zult vertellen daarna.’

Koop nu je ticket

De inspiratiedag wordt gehouden in cultuur- en congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen (naast NS Station Driebergen-Zeist). De prijs van een ticket (een hele dag, inclusief lunch) bedraagt € 99. Ben je abonnee van The Optimist? Dan betaal je slechts € 59! Koop hier je tickets (je wordt automatisch doorgestuurd naar onze ticketpartner GoTickets).

Meer informatie, tijden en het programma: theoptimist.nl/evenementen/

Tip: kies een ticket met ledenkorting

Al vanaf € 39,99 word je digitaal abonnee van The Optimist. Dan mag je direct gebruikmaken van de ledenkorting en kost een ticket dus geen € 99 maar € 59 euro. Vul de kortingscode Tussen40 in bij het bestellen. Wil je liever het papieren magazine thuis ontvangen? Dat kan ook. Hier zie je de 3 smaken die we hebben om abonnee te worden. Wij vinden het leuk als je je verbonden met ons voelt én een positief geluid in de media wilt steunen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie