Kook met beperkingen

The Optimist 144 maart 20122012
144 maart 2012 Het is een algemeen menselijk verlangen om te streven naar gemak en overvloed. Moeilijkheden en gebreken staan niet op ons verlanglijstje. Terwijl juist die twee ons tot grotere hoogten en nieuwe ontdekkingen stuwen. Kookprogramma’s demonstreren dit principe heel duidelijk. De kandidaten van MasterChef krijgen niet een supermarkt aan ingrediënten, een laboratorium aan kookgerei, een oneindig budget en een zee van tijd tot hun beschikking. Ze moeten een opdracht uitvoeren binnen een bepaalde tijd en met een beperkt aantal ingrediënten en een klein budget. Ja, dat geeft stress, maar het prikkelt ook de creativiteit. Er is dan ook geen enkele reden voor paniek als je niet alle ingrediënten voor een bepaald gerecht in huis hebt. Heb je in je hoofd om humus te maken, maar je hebt geen tijd om die kikkererwten een dag te laten weken en koken, kijk dan eens rond in de keukenkastjes en de groentela. Ligt daar een pompoen, dan heb je geluk. Of pech, want daar gaat de prikkel tot grensverleggende innovaties. Kook ongeveer een pond geschilde en aan blokjes gesneden pompoen gaar in weinig water met een beetje zout. Pureer de pompoen en houd wat over is van het kookwater apart. Voeg

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie