Komkommers en tomaten uit Australische woestijn

hetkanWel 26 nov 2012 Natuur & Milieu
Voedselprijzen zijn in de afgelopen maanden flink gestegen door misoogsten en een tekort aan onder meer maïs en soja. De verwachting is dat deze trend zich door zal zetten en dat we te maken krijgen met een wereldwijde voedselcrisis. Philipp Saumweber wil dat voorkomen. Hij heeft een revolutionair systeem ontwikkeld waarmee hij voedsel kan produceren in de woestijn. Sundrop Farms Saumweber heeft zich hiervoor gevestigd in Australië, op ongeveer drie uur rijden van Adelaide. Daar heeft hij een groot stuk land gekocht waar hij een futuristische kas heeft geplaatst. In die kas lukt het hem om van niets, iets te maken. Hij gebruikt de zon om het zout uit zeewater te maken, zodat de kas hiermee bewaterd, verhit en verkoeld kan worden. Zo maakt hij de kas geschikt om er grote hoeveelheden groenten te verbouwen. Dit gaat het hele jaar door en het gebruik van pesticiden is niet nodig. Tot nu toe zijn er al tonnen tomaten, paprika\'s en komkommers geproduceerd en heeft Sundrop Farms, zoals het bedrijf van Saumweber heet, zich ook uitgebreid naar Qatar. Supermarktcontracten Met deze enorme oogst kan Sundrop Farms alleen maar een succes genoemd worden. Inmiddels staan investeerders en supermarkten in de rij om een

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

hetkanWel

Hoofdredacteur van het blog hetkanWel.nl, schrijft over groener, eerlijker en leuker leven.

Meer over hetkanWel >

Reacties

Geef een reactie