Omstreden

Brian de Mello 23 jun 2023 Samenleving

Tijdens een evenement van de stichting Kleine ingrepen, Mooie gevolgen die wij een warm hart toedragen, ontmoette ik twee muzikale dames. De een op gitaar, de ander op mondharmonica en percussie. Na afloop raakten we aan de praat en voordat ik het wist had ik een reservegitaar in handen en vormden we een muzikaal gelegenheidstrio. Applaus volgde. Ik merkte weer eens: spontaan spelen is de leukste manier van spelen.

Naarmate we ouder worden lijken we niet alleen het spontane, maar ook het spelen te verleren. Terwijl het belang van spelen voor alle leeftijden groot is. Niet alleen als we tijdens de puberteit bepaalde dingen ‘stom’ gaan vinden, maar ook als volwassene. Juist als volwassene, zeggen de deskundigen. Ik verklap al een beetje de essentie van deze editie: spelen moet! Professor Rob Martens schreef er boeken over, en voor ons een artikel. Pernille La Lau doet het op tv. Angela Mastwijk leeft er lichter door. Zie P.25 en verder.

Het mooie van spelen is: je doet het meestal samen. Dat heb ik de afgelopen acht jaar samen met Roland Pluut gedaan voor dit magazine. Eind mei droeg hij het uitgeversstokje aan mij over. Dus in zekere zin breekt er een nieuwe speelronde aan voor mij en ‘mijn’ Optimist. Eentje waarbij we vol energie en inzet meer mensen bij het optimistische ganzenbord gaan betrekken. Daar ga je als lezer van dit blad de komende tijd meer van merken.

Ik ben tot het besef gekomen dat ik de hele dag door speel: met taal. Bovendien zie ik de ontmoetingen met andere optimisten als één groot spel van verbinding. Ik nodig, nee, daag je uit met me mee te spelen; deze keer via onze schrijfchallenge (P.51). Dan maken we er samen een win-win-spel van. Als je durft.

Brian de Mello, hoofdredacteur én uitgever
redactie@theoptimist.nl

Deze editie van Optimist magazine bestel je hier in de webshop en is verkrijgbaar bij de boekhandel. Of word abonnee!

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie