Kom maar bij mij

The Optimist 20 aug 2021 Samenleving
‘Ontdek je stekje’ vond ik een leuke, maar ook beetje melige naam voor een plantenruilkast, dus schreef ik met zwierige letters Mieps Plantenbieb op het houten bord. Ik had de dikke kwast in bruine verf gedoopt. De letters moesten de suggestie geven van een kronkelende tak, waaraan ik later groene blaadjes zou schilderen. DOOR: WIES VAN KONIJNENBURG   Ik had een cd opgezet en galmde mee met Marco Borsato. Ik probeerde net zo’n volle ronde klank achter uit mijn keel te krijgen als hij. Wat heerlijk dat er niemand thuis was. Het volume stond op tien en de ramen zaten dicht. De kamer was een heerlijke bende. Kranten lagen op de vloer verspreid, potten verf stonden her en der. Bij elke stap moest ik goed opletten dat ik niets omstootte of ergens op trapte. Er zaten al witte verfvlekken op de onderkant van mijn sokken. Niet belangrijk. Ik had toch mijn kluskleren aan.  Ik twijfelde nog over de kleur van de bloemen. Geel of rood was sprekend. Roze, paars en wit waren mijn lievelingskleuren. Ik besloot de laatste drie te gebruiken. Ik zou het bord opfleuren met bloemetjes met een wit hartje en paarse blaadjes met roze accenten. Een echte bloemenwei zou

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie