Jouw beweging

Brian de Mello 19 apr 2024 Samenleving

Op Tweede Paasdag, toen het halve land op bezoek ging bij familie of de meubelboulevards afstruinde, zaten mijn collega Irma en ik ‘gewoon’ te werken. Er moest nog het nodige gebeuren om deze editie van Optimist magazine op tijd bij de drukker te krijgen.

Het voelt voor mij als een voorrecht om dit blad te mogen maken. Ondanks de vele uren die ik erin steek, is het vooral genieten; de verhalen verzamelen, schrijvers aanmoedigen, het geheel tot een optimistische publicatie smeden, al het geregel en georganiseer, mensen ontmoeten die de wereld mooier willen maken. Het goede nieuws: van deze laatste categorie zijn er meer dan je denkt. Dat geeft niet alleen hoop, maar het brengt ook anderen in beweging. En die beweging hebben we dringend nodig om op de langere termijn optimistisch te kunnen blijven.

Eind maart plaatste ik een bericht op LinkedIn, het zakelijke socialemedianetwerk, met een oproep om abonnee te worden. Meer dan twaalfduizend mensen zagen die oproep en het leverde ongeveer honderd nieuwe abonnees op. Een mooi begin. Maar bovenal – gezien de reacties – zette het veel mensen aan het denken. Mijn oproep betrof namelijk niet alleen het werven van abonnees, maar het delen van mijn missie: bijdragen aan een positiever Nederland (en Vlaanderen), om mensen een mentaal steuntje in de rug te geven, te inspireren en te verbinden. Eén van de vele reacties hierop was: ‘De Optimist is meer een beweging dan een magazine. Een belangrijk signaal in de positieve richting. Een geluid dat energie geeft en met oplossingen komt.’ Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Hoe draag je als lezer van dit voorwoord bij aan die beweging? Door een haalbare, positieve toon te gebruiken, door anderen – die alleen donkere wolken zien – te laten weten dat ze niet alleen zijn, door iets te delen waar je zelf blij van wordt. En deel het gerust ook met mij.

Ze zeggen: je kunt iets vermenigvuldigen door het te delen. Maar je optimisme delen kan zomaar leiden tot exponentiele vermenigvuldiging. Dit lijkt me een mooi motto voor jouw positieve beweging. Dus beweeg lekker mee!

Brian de Mello, hoofdredacteur & bewegingmaker
redactie@theoptimist.nl

Deze editie van Optimist magazine bestel je nu in de webshop en is binnenkort verkrijgbaar bij de boekhandel. Of word abonnee!

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie