Je bent nooit te oud voor een nieuw avontuur

The Optimist 177 november / december 2017 Natuur & Milieu
Dat bewijzen Ellen de Dreu (50), Mariëtte van Beek (55) en Monique Appels (53) maar weer. Zij hadden al een heel leven achter zich toen ze een paar jaar geleden besloten om huis en haard in Nederland achter zich te laten en in hun eentje de wereld in te trekken als digitale nomaden. Nu past alles wat ze bezitten in een rugzak. Het is vrijdag 2 januari 2015. Na een lange werkdag zit de Ellen de Dreu uitgeblust voor de televisie. In het programma Floortje naar het Einde van de Wereld ziet ze een Argentijns gezin dat met hun auto de wereld over reist. De moeder van het gezin vertelt wat ze het moeilijkst vond van de hele reis: het vertrek. De Dreu: ‘Ze hadden gewoon een datum geprikt. Anders vertrek je nooit. Dat kwam heel hard binnen bij mij. Die avond wist ik wat mij te doen stond: Ik moest ook een datum prikken.’ De Dreu heeft op dat moment een succesvol trainingsbureau waar ze veel geld mee verdient. ‘Ik werkte hard en mijn omzet steeg. Toch voelde ik me leeg en doelloos, elke avond zat ik uitgeput in mijn eentje op de bank voor de televisie als een

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met