Inspiratium II

The Optimist 188 september / oktober 2019 Samenleving

Vrijdagmiddag 11 oktober 2019
Antropia Driebergen

Dit kunt u tijdens Inspiratium op 11 oktober verwachten
Tijdens de eerste editie in april merkten we dat bezoekers graag nieuwe, inspirerende verhalen en ideeën willen horen. Liefst zo concreet mogelijk, zodat het meteen in de praktijk kan worden toegepast.

Ook deze keer hebben wij een reeks presentaties en mini-workshops voor u in petto die u zich nog lang zult blijven herinneren!

Christian Kromme – Wat staat ons te wachten in de nabije toekomst? Christian heeft hier een bijzondere kijk op. Deze futurist, spreker en bestseller-auteur van het boek Humanification was vijftien jaar lang een innovatieve tech-ondernemer, tot hij het DNA-patroon achter disruptieve innovatie ontdekte. Deze ontdekking gebruikt hij om de volgende grote golf van technologische en maatschappelijke veranderingen te voorspellen. Tijdens zijn presentatie laat hij zien dat onze toekomst misschien wel menselijker is en meer vooruitgang biedt dan we nu denken.

Annette Nobuntu Mul – In Zuid-Afrika kwam Annette in contact met Ubuntu: het concept dat de verbondenheid tussen mensen benoemt. ‘Ik ben omdat wij zijn’, is haar korte definitie ervan. Ze schreef er een boek over: Opsoek naar Ubuntu, en is de motor achter de opleiding ‘Ubuntu, leiderschap en burgerschap’ aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Tijdens Inspiratium vertelt ze over de vooruitgang door verbinding die we dagelijks kunnen ervaren.

Benut je potentieel, verbeter de wereld

Hans Andeweg – De oprichter van ECOIntention helpt natuurgebieden en organisaties in hun kracht te staan. Dit doet hij samen met anderen door de energie met intenties te richten. De mens kan namelijk energie met zijn aandacht en intentie versterken en richting geven. Ongelooflijk? Zweverig? Hans bewijst dagelijks het tegendeel. Hij laat u de concrete vooruitgang zien en maakt u graag deelgenoot van zijn boeiende belevingswereld.

Maarten Klatte – Deze arts was één van de eersten die begin jaren tachtig startte met leefstijlgeneeskunde en preventie. Slechts 9% van alle ziekte is genetisch bepaald, 91% is leefstijl-gerelateerd. Wij zijn grotendeels zelf de architecten van gezondheid én ziekte. De genetische blauwdruk is ons potentieel. Wat we feitelijk daaruit naar voren halen is de genetische expressie. En deze expressie hangt af van wat u eet, of u wel of niet beweegt en wat u voelt, denkt of gelooft. Maarten laat zien hoe u zelf uw genetische expressie kunt optimaliseren.

Vooruitgang creëer je zelf!

Petra Maartense – Petra Maartense is de drijvende kracht achter Happy View. Vanuit de logica ‘Waar je aandacht aan besteedt, groeit…’ bedrijft zij een nieuwe vorm van journalistiek: dat voeden waar we blij van worden. Juist aandacht besteden aan positieve ontwikkelingen, oplossingen, daarmee inspireren, mooie initiatieven delen en steunen, elkaar stimuleren en het beste in de wereld (laten) zien. Vooruitgang is voor Petra jezelf verheffen, en zo de wereld verheffen.

Mérène Rouma – Als beeldend kunstenares en coach richt zij zich op healing van individuen en teams. Zij gaat daarbij op zoek naar de innerlijke kracht van mensen en groepen. Zekerheid en veiligheid zijn daarbij kernbegrippen voor vooruitgang. Tijdens Inspiratium deelt zij haar kennis over hoogsensitiviteit. Als ervaringsdeskundige op dit gebied schrijft zij hier een boek over en legt daarbij de praktische verbinding met het chakrasysteem dat in ieder mens zit.

Cultuur- en Congrescentrum Antropia
Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen-Rijsenburg

Meld u nu aan voor het inspiratiecongres van The Optimist en Sublime!
Reserveer uw ticket met € 30,- lezerskorting op www.inspiratium.nl!

Bestel nu met lezerskorting op www.inspiratium.nl!

Vul bij het bestellen de kortingscode OPTIMISME2019 in en ontvang € 30,- korting per ticket (maximaal 4 tickets per bestelling). U betaalt dan geen € 89,- maar slechts € 59,- voor een inspirerende middag, inclusief hapjes en drankjes.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie