Inleiding
056 mei 20032003
Marco Visscher introduceert de berichtgeving over voeding. Marco Visscher | 56 mei 2003 Op de vraag waar melk vandaan komt, schijnt de meerderheid van stadskinderen te zeggen: \'Uit de supermarkt.\' Ik wist toevallig dat het iets anders lag, omdat mijn grootouders een boerenbedrijf met koeien hadden. Maar toch, veel meer dan een genetische band met het boerenleven heb ik nooit gehad. Reizen door Zuid-Amerika en Azië maakte me weer betrokken bij de landbouw. De gesprekken met boeren die vertelden over hun gezondheid en hun financiële crises vanwege de \'moderne\' landbouw raakten me diep. Het werd me duidelijk wat de afgrijselijke gevolgen van bestrijdingsmiddelen zijn voor de boeren die er mee moeten werken. Thuisgekomen wist ik de weg naar de natuurvoedingswinkel vaker te vinden dan voorheen. Aan Ode\'s leestafel - waar honderden tijdschriften binnenkomen - leek intussen een epidemie aan schokkende artikelen over voedsel te zijn uitgebroken. Over supermarkten die boeren niet fatsoenlijk betalen, over Indiase pakhuizen vol rijst terwijl de bevolking honger heeft, over nieuwe subsidies voor Europese boeren, over misvormde baby\'s in gebieden waar veel landbouwchemicaliën worden gebruikt, over zelfmoord als voornaamste doodsoorzaak onder Amerikaanse boeren, over het tekort aan voedingsstoffen in groenten en fruit. Hadden die verhalen uiteindelijk
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties