Ik Wil Groeien

Roland Pluut 194 september / oktober 2020 Samenleving

Met zijn initiatief ‘Ik Wil Groeien’ heeft Ali B een stap gezet die niet veel andere BN’ers zouden durven: ‘gewone’ mensen in groten getale helpen om het beste uit zichzelf te halen. Of zoals hij zegt: ‘Doorbreek oude patronen, leer nieuwe gewoontes en groei samen met mij naar de next level’.

Wat dit in de praktijk betekent vertelt deelnemer Nadir Tabaouni (25) uit Lelystad. Een vriend wees hem op het bestaan van ‘Ik Wil Groeien’. In eerste instantie wist hij niet goed wat hij ermee moest, het leek hem het zoveelste zelfontwikkelingsplatform. ‘Maar ik volg Ali B al vanaf mijn tiende, en hij is voor mij een inspiratiebron omdat hij op allerlei manieren zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij. Dus ik besloot het te proberen, met een maandelijks opzegbaar abonnement.’

Verbinding

Al na enkele dagen was Tabaouni helemaal verkocht, en dat kwam niet alleen door Ali zelf. ‘Natuurlijk neemt hij ons mee met al zijn adviezen, zijn levenslessen en de dingen die hij bereikt heeft. Maar vooral het netwerk en al die positieve mensen die daarin zitten, dat is nu nog krachtiger geworden dan Ali zelf. Het is een soort optimistische bubbel met een gemeenschappelijk doel. Iedereen wil groeien en elkaar helpen, en daardoor zitten we in een bepaalde verbinding. Voor de een betekent het groeien op zakelijk gebied, voor de ander is het groeien in persoonlijke ontwikkeling. We zijn nu bijna anderhalve maand verder en zelfs mijn eigen omgeving geeft aan dat ze mij heel anders vinden, positiever. Dat is een mooie ontdekking en fijn om te horen van je naasten.’

Tijdens een eerste ontmoeting stelde Tabaouni de vraag ‘hoe word ik succesvol?’. ‘We kwamen gek genoeg op het onderwerp “ouders”. Ali speelde het liedje Oulida af – dat hij schreef als ode aan zijn moeder – en voor we het wisten zaten we samen te huilen omdat we een gemeenschappelijk gevoel daarin deelden: iets terug willen doen voor iemand die zich voor je heeft opgeofferd. Het zette mij heel erg aan het denken. Ali raadde mij aan het boek Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg te lezen, dit mij zou helpen in een gesprek met mijn moeder. Dat pakte inderdaad fantastisch uit!’

Ambassadeurs

Zijn enthousiasme bleef niet onopgemerkt. Ali B benoemde hem tot chef van de ambassadeurs van ‘Ik Wil Groeien’, nadat Tabaouni voorstelde om het bestaande ambassadeursprogramma aan te passen. ‘In plaats van mensen met geld te belonen voor het aanbrengen van nieuwe leden, leek het mij beter om zelfontwikkelingskansen als “vergoeding” te bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van inspiratiedagen voor ambassadeurs. Dat vond Ali een goed idee.’

Naast zijn fulltime baan bij een chique Italiaanse kledingwinkel in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat, heeft Tabaouni inmiddels een team van vijftig ambassadeurs onder zijn hoede om samen het platform te helpen groeien. ‘Ik vind het plezierig om mensen blij te maken. Dat kan ik in mijn dagelijkse werk doen, en nu ook bij “Ik Wil Groeien”.’ •

Meer informatie: www.ikwilgroeien.nl

Roland Pluut

Roland Pluut

Roland Pluut is een Ode-lezer van het eerste uur. Roland ondersteunde Ode om dit initiatief...

Meer over Roland Pluut >

Reacties

Geef een reactie