Ik Wil Groeien

Roland Pluut 195 november / december 2020 Samenleving

Zonder dat hij ernaar op zoek was, kwam Kamal el Makrini het platform ‘Ik Wil Groeien’ van Ali B tegen. Nu is hij een enthousiast deelnemer die geniet van de snelle en concrete interactie met Ali en de andere deelnemers.

El Makrini is oprichter en eigenaar van een productiebedrijf en groothandel in kleding, met distribiteurs en franchiseconcepten in achttien steden, en met drie eigen winkels in Amsterdam en drie in Barcelona. Hij weet dus wat groeien is.

‘Ik zag “Ik Wil Groeien” voorbijkomen terwijl ik op Instagram zat te scrollen’, vertelt hij. ‘Voor de goede orde: ik volg Ali niet privé op Instagram, maar op afstand volg ik wel een beetje wat hij doet en zie ik wat hij bereikt heeft. Uiteindelijk kwam ik via zijn website op het Instagram-account van ‘Ik Wil Groeien’ terecht.’ 

Persoonlijk

Het spreekt El Makrini aan dat Ali B live antwoord geeft op vragen, dat hij zijn persoonlijke ervaringen van nu en uit het verleden deelt en zich kwetsbaar opstelt. ‘Dat was heel erg interessant. Toen dacht ik: dat wil ik wel vaker zien.’

Ali moedigde hem aan om lid te worden en het eerst gratis te proberen, maar dat hoefde helemaal niet. ‘Ik heb de verschillende abonnementen bekeken en gekozen voor het premium, want ik wilde graag die persoonlijke ontmoetingen meemaken.’

Op de tweede dag van zijn lidmaatschap stelde hij een vraag tijdens een livesessie op Insta: ‘Hoe kan ik in mijn werk omgaan met zogenaamde freeriders? Mensen die proberen mee te liften zonder te betalen. Daar had Ali zulke goede antwoorden op, dat ik ze gelijk in de praktijk kon toepassen.’ 

Een paar dagen later kreeg hij een uitnodiging om mee te doen met een Q&A-sessie in een garage in Almere. ‘Daar ben ik spontaan naartoe gegaan. We stonden er met dertig man in een kring en deelden onze ervaringen, terwijl Ali duidelijke feedback gaf. Dat was “vet”, echt een geweldig moment. En dat is wat het mij tot nu toe heeft gebracht. Maar er is meer.’

Helpen

De ondernemer pauzeert en vertelt verder. ‘Van het geld dat ik betaal voor het abonnement, wordt er elke dag iemand gevoed. Dus aan de ene kant ben je bezig kennis op te doen en je hersenen en die van je collega-deelnemers te voeden, en tegelijk voed je kinderen of arme mensen. Dat is win-win-win-win.’

Als moslim noemt hij zichzelf spiritueel. ‘We hebben een motivatie, een overlevering van de profeet die zegt: gun een ander wat je jezelf gunt. Vanuit dat perspectief dacht ik, ik ben zo blij met het abonnement; de energie komt los, ik ontmoet mensen op het platform die elkaar helpen, Ali die openstaat voor alles. Dat moet ik niet voor mezelf houden, ik moet het ook een ander gunnen. Daarom heb ik vijf abonnementen beschikbaar gesteld voor mensen die het niet kunnen betalen maar die wel veel commitment laten zien.

Meer informatie: www.ikwilgroeien.nl

Roland Pluut

Roland Pluut

Roland Pluut is een Ode-lezer van het eerste uur. Roland ondersteunde Ode om dit initiatief...

Meer over Roland Pluut >

Reacties

Geef een reactie