Ik gun u een genius

The Optimist 184 januari / februari 2019 Zingeving
Ik ben een schrijver. Boeken schrijven is mijn werk, maar schrijven is natuurlijk veel meer dan dat. Boeken zijn mijn levenslange liefde en een fascinatie waarvan ik niet verwacht dat hij ooit nog zal overgaan. Maar, dat gezegd hebbende, is er een tijdje geleden iets voorgevallen in mijn leven en carrière waardoor ik mijn relatie met mijn werk heb moeten herzien. Mijn boek, Eten, Bidden, Beminnen (2007) werd, in tegenstelling tot eerdere werken, een enorme sensatie. DOOR: Elizabeth Gilbert Het resultaat van dat succes is dat mensen me nu behandelen alsof ik verdoemd ben. Ze klampen me aan en vragen: ‘Ben je niet bang dat je dit succes nooit meer kan overtreffen?’ Of ze vragen: ‘Ben je niet bang dat je vanaf nu dingen schrijft waar niemand nog om zal geven, ooit?’ Dat zijn natuurlijk geen geruststellende vragen. Maar het zou erger kunnen zijn. Ik herinner me een situatie van meer dan twintig jaar geleden. Ik was toen een tiener en ik begon mensen net te vertellen dat ik graag schrijver wilde worden. Ook toen werd ik al geconfronteerd met reacties die gebaseerd waren op angst. Mensen zeiden: ‘Ben je niet bang dat je nooit succes zult hebben? Ben je

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie