‘Ik bepaal zelf hoe ik moslim ben’

Tasneem Jamal 091 november 20062006
Tasneem Jamal is moslim. Maar wat weet u nu eigenlijk van haar? Tasneem Jamal | 91 november 2006 issue Veel mensen gaan ervan uit dat de islam onlosmakelijk is verbonden met geweld. Sommige moslims plegen namelijk gewelddaden uit naam van hun geloof. Ik ga de islam niet verdedigen. Dat is ook niet nodig; een geloof dat dertien eeuwen oud is en door zo’n twee miljard mensen over de hele wereld wordt aangehangen, heeft grotere vijanden weerstaan dan een paar bevooroordeelde journalisten en columnisten. Ik heb trouwens helemaal geen zin om welke strijd dan ook aan te gaan. Sommigen zullen dat vreemd vinden. Ik ben namelijk moslim. Veel van mijn landgenoten – ik woon in Canada, maar ik vermoed dat dit geldt voor alle Westerse landen – geloven dat ze een moslim direct kunnen herkennen. Moslims heten Mohammed of Fatima. De mannen dragen Taliban-baarden, hun vrouwen burka’s. Ik ben een islamitische vrouw, maar ik ben niet in mysteriën of lange lappen gehuld. Net als de meeste moslims die onopgemerkt hun gang gaan, probeer ik er gewoon voor te zorgen dat de wereld waarin mijn kind leeft, veilig is, dat ik een dak boven mijn hoofd en brood op de plank heb

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie