Ik ben op zoek naar de essentie van mensen

Max Christern 120 oktober 20092009
Een vraaggesprek met fotograaf Hans Hilterman over zijn project YOU. Max Christern | 120 oktober 2009 Fotoproject YOU Foto: Hans Hilterman Waar kwam het idee vandaan om dit project te beginnen? Jaren geleden werd ik gegrepen door het portretteren van mensen. Ik ben lang actief geweest in de reclamefotografie en begon een beetje uitgekeken te raken op dat werk van de ‘gemaakte’ wereld. Alles in de reclame is uiteindelijk aan elkaar geplakt en onecht; materiaal dat koopgedrag moet beïnvloeden.Dat vond ik lang spannend en leuk, maar ik kreeg steeds meer behoefte om iets anders te gaan doen. Ik zocht naar iets echts, iets authentieks. En ik vond dat in die portretten, die niet zomaar portretten waren natuurlijk. Ik ben op zoek gegaan naar de essentie van mensen, de bron. Naar hun binnenkant. En vond je die? Ik merkte dat volwassenen die niet zo makkelijk laten zien. Zij schermen zich vaak af. Anders dan kinderen. Kinderen leven veel meer vanuit vertrouwen, hebben nog niet zulke sterke maskers. Wat je ziet is wat ze zijn. Ze hebben niets te verbergen. Voor YOU zoek je dus het kind in de volwassen mens? In een bepaald opzicht wel ja, als je doelt op onvoorwaardelijk

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie