Hufters in het verkeer?

The Optimist 20 aug 2021 Samenleving
Ja, dat woord lees je vaak in de krant: onbehoorlijk, hufterig verkeersgedrag, aso\'s op de weg. Wie weleens op de snelweg rijdt, kan er over meepraten. En daar niet alleen, ook in de binnenstad word je soms geconfronteerd met de vreemdste verkeerscapriolen. Maar hoe ervaar ik dat op mijn driewielfiets? DOOR: GIJSBERT LOS, VLAARDINGEN Het is mooi weer. Ik rijd mijn driewieler naar buiten en besluit naar de Broekpolder te fietsen, een prachtig rustig stukje natuur. Genieten maar! Om er te komen moet ik verschillende kruispunten passeren. En, beducht voor de een of andere veel te hard rijdende verkeershufter, stop ik bijtijds voor de (bijna versleten) haaientanden. Kijk, daar komt weer zo\'n onbesuisde man of vrouw aan in een snelle auto. Goed dat ik stop en oplet, want gezien de snelheid... Maar nee hoor, geen probleem. De auto remt af en stopt zelfs! En de inzittende wenkt met de hand dat ik rustig kan oversteken. Ik knik vriendelijk naar de chauffeur, steek nog even mijn hand op ter begroeting, en wat zie ik? Het is een dame! Ja, een dame. Dat kun je van een vrouwelijke chauffeur verwachten. Bij het volgende kruispunt kijk ik weer goed uit en stop voor

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie