‘Honingwater’, biologisch en zonder kater

Mark Shapiro 111 november 20082008
Mark Shapiro | 111 november 2008 issue De velden vol stekelige blauwgroene agavebladeren staan er schitterend bij in de ochtendzon van de Mexicaanse staat Jalisco. Maar netjes is anders. Slierten parasolmieren, weelderige grassen en onkruiden vullen de ruimte tussen de rijen agaveplanten. Waarom wordt het herkomstgebied van tequilamerk 4 Copas (in Mexico ‘Quatro Copas’) niet zo keurig onderhouden als andere agaveplantages? Omdat het biologisch is. ‘Wat wil je, agaves voor op de foto of gezonde planten?’ vraagt Jorge Altamirano, die ervoor zorgt dat de velden en distilleerderij van 4 Copas aan de biologische normen voldoen. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf zich ten doel stelt de producenten een ‘biologisch geweten’ bij te brengen. Landarbeider José Manuel Romero, bezig de zwaardvormige bladeren van de agave af te snijden om ze klaar te maken voor de oogst, pauzeert even en zegt: ‘Ik werk graag op een biologische akker. Vroeger werkte ik met sterke bestrijdingsmiddelen, maar nu voel ik me gezonder.’ Hector Galindo, manager van 4 Copas en doorgewinterd industrieel, heeft het bedrijf opgericht om honderd procent zuivere agave-tequila van topkwaliteit te maken die qua smaak niet onderdoet voor de conventionele merken. Dat is hem gelukt: het blad Wines & Spirits riep

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie