Hoezo niet spelen met je eten?

The Optimist 133 januari / februari 20112011
Hoe voedsel herinneringen en emoties oproept en hoe je kinderen inspireert beter te eten: kunstenares Marije Vogelzang laat je nadenken over eten. Marianne Lamers | 133 januari /februari 2011 Aan waardering voor voedsel ontbreekt het volgens eating designer Vogelzang wel eens: \'Ik wil mensen laten nadenken over hun eetgewoonten en gezondheid. Daardoor gaan ze hun eten ook beter waarderen.\' www.marijevogelzang.nl   Als geen ander is eating designer Marije Vogelzang zich bewust van de behoefte van de Westerse mens aan een intiemere band met zijn eten. Je bent wat je eet, tenslotte. Die zelfgemaakte ecologisch verantwoorde appeltaart maakt je tot een goed, weldenkend mens, de zorgvuldig bereide coq-au-vin tot een Bourgondiër en de Thaise viscurry laat de avontuurlijke, exotische kant in je naar boven komen. Eten is vooral emotie. Vogelzang heeft dat perfect begrepen. Na honderden workshops, lezingen en ‘eetervaringen’ vertelt ze in Ode over een aantal van haar opzienbarendste projecten, zoals een begrafenismaaltijd; een ‘astrologisch’ diner; sniff snacks: eerst ruiken, dan proeven; en nog veel meer. Lees dit sprankelende gesprek met Marije Vogelzang, de pionier op het gebied van ontwerpen van alles wat met voedsel te maken heeft, in de nieuwste Ode   Het artikel lezen? Koop het januari/februari nummer

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie