Hoe synchroniciteit vertrouwen wekt

Inge Kramp 186 mei / juni 2019 Zingeving
Docent culturele antropologie Wim Dechering vindt zichzelf tijdens zijn leven talloze malen terug in situaties die nauwelijks nog ‘toevallig’ te noemen zijn. ‘Wat gebeurt hier toch?’ vraagt de wetenschapper zich af, wanneer hij keer op keer wordt verrast door onwaarschijnlijke gebeurtenissen en raadselachtige coïncidenties. Is hier sprake van synchroniciteit? En zo ja, wat ís dat dan eigenlijk? Een vraag die niet alleen de wetenschapper bezighoudt, maar ook mij. Tien jaar geleden hoorde ik voor het eerst van synchroniciteit. Een coach die ik zo af en toe bezocht om meer zicht te krijgen op mijn binnenwereld, bracht het begrip ter sprake toen het ging over vertrouwen, dankbaarheid en liefde. Ze wilde me duidelijk maken dat als ik oog zou hebben voor synchroniciteit in mijn leven, ik met meer vertrouwen mijn levenspad zou kunnen bewandelen. Het klonk mooi wat ze zei, hoopvol ook. Helaas bleven de woorden slechts woorden en kon ik geen vat krijgen op hun werkelijke betekenis. Een gemiste kans? Ik ben benieuwd wat de bereisde wetenschapper me kan vertellen over het onderwerp. ‘Wanneer je in je leven meerdere malen gebeurtenissen ervaart die té toevallig zijn, dan raak je geïntrigeerd’, begint Wim Dechering te vertellen. ‘Hoe kán het toch dat

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Inge Kramp

Inge Kramp

Met een nieuwsgierige en onderzoekende blik treedt Inge Kramp (1981) het leven tegemoet. Ze is...

Meer over Inge Kramp >

Reacties

Geef een reactie