Hoe staat het er nu voor met… geefeconomie?

The Optimist 16 dec 2022 Economie
In augustus 2011 plaatsten wij in dit tijdschrift, dat toen nog Ode heette, een ingezonden brief van Robbert Vesseur. Hij schreef daarin over geefeconomie en dat hij wilde gaan experimenteren met vrij geven én schuldloos ontvangen. Bestaat geefeconomie nog en hoe is het hem de afgelopen tien jaar vergaan? Augustus 2011 ‘We zien voor ons een samenleving waarin iedereen zijn talent kan geven zonder dat daar iets tegenover zou moeten staan. Geven is een belangrijk onderdeel van deze economie. Het is wel zo dat ontvangen zonder schuldgevoel even belangrijk is. Als je met respect ontvangt bevestig je het talent van de gever volledig. We zijn van plan een dergelijke economie om te zetten in een experiment.’ Robbert Vesseur, Utrecht Robbert ‘Naar aanleiding van de ingezonden brief in Ode kreeg ik vele tientallen reacties van mensen die ook met nieuwe economie en “de geest van geld” bezig waren. Ik voelde me daardoor enorm bekrachtigd om het “experiment” waar ik in de brief over praat door te zetten. Ik zegde in december 2011 mijn baan bij Triodos Bank op en begin 2012 volgde mijn huur. Ik gaf mijn spullen weg en zette mijn verhaal over een geefeconomie online. Ik ontving ook hierop,

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie