Hi-Tech voedsel: Een vruchtbare toekomst

The Optimist 137 juni 20112011
Hoe voedsel verbouwd kan worden zonder aarde of licht, en zelfs midden in de woestijn. Marianne Lamers | 137 juni 2011 is In het plantlab in Den Bosch groeit een tros tomaten moeiteloos, ook zonder zonlicht Foto: Plantlab Hoe doet hij dat toch? In een woestijn laat Pieter Hoff van WaterBoxx bomen groeien. In een eerste proef in de kurkdroge Marokkaanse Sahara was 90 procent van de bomen die met een WaterBoxx werden geplant na een paar maanden levend. Van de bomen die zonder waterboxx werden geplant, maar wel elke week water kregen, was 90 procent dood. De WaterBoxx is als een couveuse, maar dan voor bomen en grotere planten, waaronder de wijnstok, die regenwater en condens opslaat vanuit de lucht. De uitvinding van Hoff is een van de vele initiatieven die het hoofd bieden aan een steeds groter wordend voedselprobleem. We verbazen ons tegenwoordig niet meer over de herkomst van het eten op ons bord: boontjes uit Kenia, zalmfilet uit Noorwegen, sla uit Californië en een appel uit Nieuw-Zeeland. Voordat die ene maaltijd bij ons op tafel belandt, heeft zij al een gemiddelde afstand van 32.000 kilometer afgelegd. Ook zullen we een oplossing moeten vinden voor het toekomstige voedseltekort.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie