Hey, het is oké. Wees maar gewoon verdrietig.

Lisette Weber-Ziere 31 aug 2018 Samenleving
Er bestaat een twitteraccount voor verdrietige mensen. Hij heet So Sad Today en wordt beheerd door Melissa Broder. Daar verzendt zij dagelijks een berichtje van 140 tekens over haar leven. Ze schrijft over alledaags verdriet: ‘Wakker worden was een teleurstelling’ en ‘wat jij een paniekaanval noemt, noem ik gewoon “oeps, ik zag vandaag de dingen voor wat ze zijn”.’ Ze is ook bijzonder eerlijk over haar eigen tekortkomingen: ‘Oeps, ik heb mezelf per ongeluk pijn gedaan toen ik probeerde te voldoen aan de huidige schoonheidsidealen waarvan ik weet dat ze niet kloppen maar waar ik toch aan mee wil doen’ en ‘ik voelde zojuist een sprankje zelfvertrouwen en ik vroeg me af wat me overkwam’. Haar account is een sensatie en ze heeft inmiddels ruim een half miljoen volgers. Ze schreef ook een boek over haar worstelingen met haar geestelijke gezondheid, ook So Sad Today (2016) genaamd. Het is schrikbarend dat de onbeschaamde woorden van verdriet en alle andere waardeloze emoties zo resoneren in een wereld, waarin de profielen op sociale media meestal zo worden gemanipuleerd dat deze alleen de leuke, vrolijke kanten van de mensen belichten. Alleen de toename van mensen met depressie in de wereld duidt erop dat

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Lisette Weber-Ziere

Lisette Weber-Ziere

In het dagelijks leven getrouwd met Sven en moeder van een dochter (Sophie, 7 jaar)....

Meer over Lisette Weber-Ziere >

Reacties

Geef een reactie