Het mooie mannetje van binnen

Tijn Touber 033 juli / augustus 20002000
Als je kiest om anders te denken, ben je vanaf vandaag een ander mens. Tijn Touber | 33 juli/augustus 2000 issue Laatst was ik weer in de Bijlmerbajes. Ik kom daar regelmatig om les te geven aan drugsdelinquenten. Ik weet uit eigen ervaring, dat verandering snel kan gaan. Maar wat ik nog maar zelden heb meegemaakt, is dat een hele groep - tien jongens - binnen een paar weken verandert. Bij de tweede les zat er een andere groep: aandachtig, gemotiveerd en allemaal met pen en papier in de aanslag. In de eerste les had ik ze verteld, dat het idee \'eenmaal een junk, altijd een junk\' flauwekul is. In tegenstelling tot wat hen tijdens andere sessies werd voorgehouden, stelde ik voor om het verleden te negeren en alleen nog maar vooruit te kijken. En als we terugkijken, dan alleen maar naar dat mooie, onschuldige jongetje dat we tijdens begeleide meditaties weer op het spoor waren gekomen. Die week hadden de jongens hun best gedaan om met nieuwe ogen naar zichzelf te kijken. In plaats van televisie te kijken, zaten ze op de rand van hun bed en dachten: \'Ik ben de moeite waard, ik ben puur en onschuldig.\' Enkelen

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie