‘Het is heerlijk om anderen te onderhouden’

Tijn Touber 028 september / oktober 19991999
Lisette Thooft (46) is hoofdredacteur van Genoeg, medewerker van vele andere tijdschriften en alleenstaande moeder van twee kinderen. Tijn Touber | 28 september/oktober 1999 issue \'Ik denk dat alleenstaande moeders het op een bepaalde manier makkelijker hebben. Binnenshuis zijn er in elk geval geen ouderlijke conflicten, dat zie ik terug in de kinderen. Er is harmonie. Het nadeel van zo\'n situatie is, dat de kinderen \'mam misschien een beetje zielig vinden\'. Maar dat is bij ons - hoop ik - niet het geval. Ik geniet van mijn gezin en van mijn werk en kan die twee goed combineren. Ik houd niet van kiezen, volgens mij maken veel keuzemogelijkheden het leven alleen maar moeilijker. Ik moest gewoon werken. Dat was wel zo prettig. Mijn werk lijdt er niet onder, integendeel. Ik heb - doordat ik geld moest verdienen voor mijn kinderen - juist harder moeten werken. Het is heerlijk om anderen te onderhouden. Misschien heeft het wel iets met macht te maken, maar er zit ook een hele mooie kant aan. Het geeft echt een geluksgevoel om de kinderen geld te geven voor nieuwe kleren. Het wordt - naarmate de kinderen ouder worden - steeds makkelijker. Niet alleen doordat ze naar

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie