‘Het is cruciaal om patiënten van dat hopeloze gevoel af te helpen’
Marco Visscher
120 oktober 20092009
Een gesprek met Ode-columnist David Servan-Schreiber, auteur van Antikanker: Een nieuwe levensstijl, over het belang van dieet, lichaamsbeweging en optimisme. Marco Visscher | 120 oktober 2009 Wat voor dieet beveelt u aan om kanker te helpen voorkomen? ‘Neem als hoofdgerecht in plaats van dierlijk eiwit met een beetje groente het omgekeerde: een bord groente met eventueel als bijgerecht wat dierlijke eiwitten. Sommige voedingsmiddelen zijn bevorderlijk voor kanker en juist die zijn oververtegenwoordigd in ons Westerse voedingspatroon. Zestig procent van wat we eten, bestaat uit wit meel, geraffineerde suiker en plantaardige olie, en dat draagt niets bij aan de hoeveelheid mineralen, vitaminen, essentiële voedingsstoffen of omega-3-vetzuren die je nodig hebt. We moeten minder voedingsmiddelen kiezen die de groei van kanker bevorderen en meer kankerbestrijdende stoffen, die voorkomen in groentesoorten als knoflook, ui, prei, kool en broccoli en de kruiden van de mediterrane keuken, zoals rozemarijn, oregano, munt en basilicum. Ook belangrijk zijn soja, groene thee, kurkuma en rode wijn.’ En hoe zit het met lichaamsbeweging? ‘Als je de kans op kanker wilt verkleinen, moet je zes keer per week een half uur bewegen – al ga je alleen maar wandelen.’ Volgens u kun je kanker voorkomen en bestrijden. Zegt u impliciet
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties