Het geheim van inspiratie

The Optimist 114 maart 20092009
Hoe met neurofeedback je creaticiteit groter wordt, je prestatievermogen verbetert en je cognitieve gezondheid vooruitgaat. Blaine Greteman | 114 maart 2009 Photo: Susanne Björkman Terwijl Vicki Wyatt met een royale hoeveelheid slijmerige gel elektroden op mijn schedel plakt, heb ik mijn bedenkingen over het kalmerende effect van de behandeling die ik straks zal ondergaan. Thuis heb ik een pasgeboren tweeling en er is dus genoeg slijm in mijn leven en op mijn kleren om half hysterisch van te worden. Maar juist daarom zal ik volgens Wyatt baat kunnen hebben bij neurofeedback, een behandelmethode waardoor naar de overtuiging van de aanhangers je hersenen en je leven nieuwe wegen kunnen inslaan. Om er meer over te weten te komen zit ik in de Wyatt Clinic in Oklahoma City. In een armoedige buurt die in de lift zit, behandelt Wyatt haar patiënten: van overspannen werknemers tot verslaafden die van de drugs af willen. Wyatt is 22 jaar werkzaam als therapeut en heeft onderzoek gedaan aan het Gezondheidswetenschappencentrum van de Universiteit van Oklahoma, maar pas sinds kort heeft ze neurofeedback opgenomen in haar pakket behandelmethoden. ‘In mijn officiële opleiding was geen plaats voor alternatieve behandelvormen’, vertelt ze. ‘Je had traditionele psycho- en gesprekstherapie.’ De

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie