Herfst-vriendelijk eten

The Optimist 6 okt 2011
Oktober. We werden nog een beetje voor de gek gehouden door het weer maar volgens de meteorologische seizoenen zitten we toch al midden in de herfst. Tijd voor een herfstmenu. Het najaar is de tijd voor paddenstoelen, spruitjes, witlof en bloemkool. En voor appels peren en bramen. Met de Groente- en fruitkalender kun je klimaatvriendelijke groente en fruit uitzoeken. Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben ze elk hun eigen seizoen. Als groenten en fruit in het seizoen zijn, zijn ze verser, vol vitaminen, en komen ze van de volle grond en niet uit de kas. Meestal betekent dit dat ze goedkoop zijn en vaak minder belastend voor het milieu omdat ze niet ingevoerd worden uit verre landen. Voor oktober is er een hele lijst aan groenten en fruit waar je uit kan kiezen. De artisjokken, aubergine, bleekselderij, koolrabi, paprika, rucola, sla, snijbonen, spitskool, tomaten, venkel, waterkers en wortelen zijn volgende maand weer verdwenen, dus zorg ervoor dat je die nog even meeneemt deze maand! Van het fruit zijn bramen, druiven en frambozen deze maand alweer voor het laatst, dus geniet er extra van. Bron: Milieucentraal, Voedzo, Kookrubriek, Gruitwijzer Lees ook: Profiteren de buren

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie