Hack het onderwijs

The Optimist 159 maart / april 2014
Een tiener over wat hij allemaal leerde toen zijn ouders hem van school haalden. Door Logan LaPlante Overgenomen van zijn TEDx-lezing aan de University of Nevada Als kind wordt deze vraag je vaak gesteld: ‘Wat wil je worden als je groot bent?’ Heel vaak. Tot vervelens toe. Volwassenen hopen op antwoorden als ‘Ik wil astronaut worden’ of ‘Ik wil neurochirurg worden’... Arme volwassenen! Hebben ze geen fantasie? Kinderen willen profvoetballer, kitesurfer of gamer worden. Ik vroeg het mijn broertje en die zei: ‘Doe even normaal, man, ik ben tien. Ik heb geen idee. Misschien wel profvoetballer… Hé, zullen we een ijsje eten?’ Kinderen noemen meestal iets waar ze op dat moment vervuld van zijn, iets wat ze cool vinden en uit eigen ervaring kennen. En dat staat meestal lijnrecht tegenover wat volwassenen graag willen horen. Maar als je het aan heel kleine kinderen vraagt, krijg je soms het beste antwoord – verrassend simpel, voor de hand liggend en wijs: ‘Als ik groot ben, wil ik gelukkig zijn.’ Later wil ik net zo gelukkig zijn als nu, op dit moment. Ik ben pas sinds kort een tiener. Net als de meeste jongens van mijn leeftijd worstel ik het grootste deel van

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie