Haar als Daan de Wit

The Optimist 19 apr 2024 Samenleving
Wetenschapper Maarten Fornerod zag zijn reflectie in de spiegel en dacht: dat haar van mij kan beter. Onderzoeksjournalist Daan de Wit blijkt hem te inspireren. DOOR: MAARTEN FORNEROD Ik keek eigenlijk nooit in de spiegel. We hebben er wel een paar, maar die worden alleen gebruikt door de lieftallige huisgenote, die ‘s ochtendsvroeg even van alle kanten wil zien hoe ze eruit ziet. Nou, ‘even’? Vaak opmerkelijk lang, vooral als het licht aanstaat en ik nog door wil slapen. Gaf ik dan niet om mijn uiterlijk? Kennelijk niet genoeg. Ik keek alleen vluchtig in de spiegel als ik college moest geven of zoiets. Dan checkte ik of er geen rare dingen te zien waren: kruimels, huidschilfers, confetti van het feest van de vorige avond. Nooit shampoo Toen kwamen de televisieoptredens met kijkjes achter de schermen. Wat mensen allemaal doen voordat ze voor de camera in beeld komen, en hoe goed dat er allemaal uitziet, on screen. Degene met het allerbeste haar vond ik Daan de Wit, onderzoeksjournalist, die vaak bij de nieuwe media te gast is over onderwerpen als gezondheid en economie. Toen we een keer samen in de studio waren kwam het gesprek op lichaamsverzorging. Eerst op deodorant (‘die

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie