Gulle gevers

The Optimist 201 november / december 2021 Samenleving

Iemand op een pak slaag trakteren is iets wat kickbokskampioen Rico Verhoeven op professionele basis bijna dagelijks doet. Maar dat hij eerder dit jaar – vanuit altruïstisch gedachtegoed – een gratis vacaturewebsite startte om coronawerklozen te helpen, weet niet iedereen.

De ‘geefkracht’ van mensen staat centraal in dit thema. Wat is effectief doneren? Hoe beïnvloedt andermans geefgedrag jouw eigen geefgedrag? Hoe werkt geven in het kader van crowdfunding? Vragen waar we in dit nummer antwoorden op krijgen. Dan is er nog het lichtende voorbeeld van Wim de Bundel, een zakenman die ontdekte dat alles in het leven draait om geven. En niet te vergeten: het initiatief van Mathys van Abbe, die samenwerking bij geven slim organiseert.

Het beoefenen van gulheid naar anderen is één van de dingen die bijdragen aan het beter kunnen luisteren. Luisteren naar wat? Naar de liefde die ons van binnen roept, betoogt Charles Eisenstein. Hij komt deze keer niet aan het woord, maar we luisteren met plezier naar deze filosoof en trakteren je daarom vanuit een gul hart op inspirerende verhalen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie