Groei je eigen tosti

The Optimist 19 feb 2013
Sneetje brood, plakje ham, plakje kaas. Ogenschijnlijk heel eenvoudig, zo’n tosti. In de Tostifabriek onderzoeken acht jongeren met een liefde voor voedsel of het echt zo simpel is. Alle ingrediënten voor een tosti worden in de fabriek van begin tot eind zelf geproduceerd. Zo is de Tostifabriek een levende installatie over het wonder dat vooraf gaat aan het voedsel op je bord. Eind september wordt de eerste tosti geoogst. Een tosti waarvan iedereen heeft kunnen aanschouwen hoe veel kennis, tijd en energie er in een tosti zit. Een tosti gemaakt in de stad, waar de herkomst en productieprocessen van voedsel meestal onzichtbaar zijn. Een tosti uit een fabriek waarin de spanning tussen stad en platteland, tussen industrie en landbouw en tussen milieu, mens, dier en voedsel aan den lijve te ondervinden is. De Tostifabriek wordt gebouwd bij de Van Gendthallen in Amsterdam. Eind februari wordt het graan gezaaid. Een maand later komen de biggen en de koeien aan en opent de fabriek haar deuren. Acht maanden lang zal er dagelijks goed voor het veld en de dieren worden gezorgd. Terwijl het graan opkomt, groeien de twee biggetjes op tot ham en produceren de koeien melk. Tijdens het proces kunnen buurtbewoners,

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie