Gezond eten: vitaminen
058 juli / augustus 20032003
Vijf vitaminetips. Editors | 58 juli/augustus 2003 Er heerst nogal wat verdeeldheid over de adviezen over hoeveelheden en soorten vitaminen en mineralen om gezond te blijven. Maar dát je iets moet bijslikken, is eigenlijk geen vraag meer. Mismanagement van landbouwgronden en intensieve landbouwmethoden hebben ertoe geleid, dat ons voedsel van dermate povere kwaliteit is, dat we essentiële voedingsstoffen missen. Andrew Weil is terughoudend in het gebruik van vitaminen. Vijf tips. · Vitamine A: slik standaard bètacaroteen bij, 25.000 IE per dag. Gebruik tweemaal zoveel als je kanker hebt. · Vitamine B-12: Als je zuivelproducten, vis of vlees eet, krijg je voldoende B-12 binnen. Alleen bijslikken als je veganistisch (zuiver plantaardig) eet. Of eet smeerwortel, zuurkool en miso. · Vitamine C: Essentieel omdat we het zelf niet kunnen maken. Vitamine C werkt als antioxidant, kankerremmer en afweerversterker. Ik beveel dagelijks flinke doses aan, als algemene preventieve maatregel. · Vitamine D: Als de huid ook maar enigszins aan ultraviolette straling wordt blootgesteld, kan het lichaam deze vitamine zelf aanmaken. Alleen slikken als je een verstokte huismus bent of \'s winters in het hoge noorden woont. · Vitamine E: Voor mensen onder de veertig beveel ik 400 IE per dag aan, voor mensen
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties