Gewone groeten gezonder dan kunstgroenten

The Optimist 084 maart 20062006
‘Biologische groenten niet gezonder dan gewone groenten’, kopte de Consumentenbond vorige week. Het zou niet uitmaken, omdat in de ‘gewone’ producten evenveel voedingstoffen zitten als in de biologische producten. Toch blijven we bij Ode nog even genieten van biologische producten. Waarom? Lees hier onze reactie op de Consumentenbond. Jurriaan Kamp and Marco Visscher | 84 maart 2006 Toen de chemie-industrie een alternatief voor katoen, wol en linnen ontwikkelde, hadden we er meteen een heldere term voor: kunststof. Geen misverstand mogelijk: het was onnatuurlijk, synthetisch, kunstmatig. Waar is het dan verkeerd gegaan bij voeding? ‘Biologische groenten niet gezonder dan gewone groenten’, kopte de Consumentenbond, nadat een studie had aangetoond dat biologische groenten niet meer voedingswaarde, mineralen, vitaminen en antioxidanten bevatten dan gewone. ‘Gewone groenten’. Het staat er echt. Dat zijn bonen, bieten en kolen die worden bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen: onnatuurlijk, synthetisch, kunstmatig... Kunstgroenten? De Consumentenbond onderzocht helaas niet wat de effecten zijn van landbouwchemicaliën op onze gezondheid. Voor de boeren die ermee werken, zijn die effecten bekend. Op bananenplantages in Ecuador waar veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, is het niet ongewoon dat mensen voortdurend klagen over hoofdpijn, geheugenverlies, misselijkheid, vermoeidheid. Artsen rapporteren leukemie, geïrriteerde ogen, ademhalingsproblemen, ersenbeschadiging, huidklachten en geboorteafwijkingen die

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie