Genieten van eten

The Optimist 056 mei 20032003
Rob Baris, eigenaar van delicatessenzaak Z&M en het befaamde restaurant Zinc in Rotterdam, is levensgenieter zonder dogma\'s. Voor lezers van Ode stippelt hij een actieplan uit: een menu van heerlijk eten, dat ook nog gezond en sociaal is. Marco Visscher | 56 mei 2003 Boodschappen doen De eerste stap is om boodschappen te doen bij de biologische winkel, waar je zult schrikken van de prijzen. Biologische landbouw is trouwens niet zozeer waanzinnig duur; industriële landbouw berekent gewoon veel te lage prijzen. Hoe dan ook zul je moeten beseffen, dat voeding zo belangrijk is, dat je er een centje extra voor over moet hebben. Maar wat het allerbelangrijkste is: je moet van eten genieten. Je kunt nog zulke verantwoorde maaltijden maken, als je er niet van geniet, heb je er zelf niets aan. Koop eens een paar mooie kookboeken, volg eens een kookcursus: genieten van het leven begint bij het genieten van eten. Veel mensen eten te veel geraffineerde producten. Witte rijst, bloem, oliën, zout: alle mineralen worden uit die producten geraffineerd. We zijn dat gaan doen om die producten langer houdbaar te maken, maar het is ten koste gegaan van geur en smaak. Zelfs witte rijst in Azië is sterk

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie