‘Geluk vermenigvuldigt als je het deelt’

Marco Visscher 173 maart / april 2017 Samenleving

Lezer in beeld

Chiel van der Linden, 63 jaar, Meerlo

‘Ik heb altijd gewerkt als trainer en coach, met name in het bedrijfsleven. Een jaar of tien geleden had ik een periode van herbezinning. Ik wilde altijd mensen tot bloei doen komen en al die jaren heb ik veel betekend, maar voor relatief weinig mensen. Hoe zou het zijn om iets mínder te betekenen, maar voor méér mensen? Sterker, hoe zou het zijn als de hele wereld de doelgroep zou zijn? Die laatste vraag begon als een grapje, maar het bleek waanzinnig prikkelend om dit als serieuze missie op te pakken.

Geluk vermenigvuldigt als je het deelt. Dat is bijzonder, want de meeste dingen zijn schaars. Als je genoeg mensen hebt die hun geluk delen, dan krijg je een viraal effect en wordt ineens letterlijk de hele wereld bereikbaar. Maar hoe kom je daar? Toen dacht ik aan de fenomenale vermenigvuldigingskracht van een app. Zelf had ik op dat moment helemaal geen smartphone, maar mijn dochter wel en ik zag hoe je soms met één druk op de knop iets de wereld in kan sturen. Dat werd het doel. Met de app verbind je je met je inner circle. Met mensen die jijzelf hebt uitgenodigd, deel je momenten die jou goede energie hebben gegeven. Dus je leest iets leuks, je ziet een mooie zonsondergang, of je krijgt een mooi compliment: je legt het gevoel even vast, met een tekstje of een foto, en hup, je vermenigvuldigt jouw geluk. We zien vandaag tienduizend downloads in ruim honderd landen.

Op social media zie je veel negativiteit en wordt er van alles geroepen. Onze app is juist zo ontworpen dat je positief communiceert. Wij willen dat het normaal wordt om dagelijks positiviteit te delen. Dat gaat ervoor zorgen dat mensen gezonder, socialer en creatiever worden. Gebruikers zeggen na een maand dat ze inderdaad anders naar de werkelijkheid kijken. Je wordt vriendelijker en dankbaar, denkt meer in wij in plaats van ik en ziet eerder mogelijkheden dan problemen. De wereld blijft mijn doelgroep, maar tien procent moet voldoende zijn voor een kantelpunt, zodat de hele wereld positief kleurt.’

Download de app HappyWe via www.multiplyhappiness.nl.
Kom in contact met Chiel: chiel@multiplyhappiness.nl.

Marco Visscher

Marco Visscher

Marco Visscher kwam in 1999 bij de redactie. Reisde voor Ode de wereld over voor...

Meer over Marco Visscher >

Reacties

Geef een reactie