Geen fabriek, wel een missie

Jan-Matthijs Blom 188 september / oktober 2019 Samenleving
Het brein achter het initiatief Not a Factory is de nieuwsgierige ondernemer Maarten Hunink. Met zijn bedrijf helpt hij vluchtelingen aan werk. In het voorjaar van 2018 vertrok Hunink richting Griekenland om daar mensen te helpen. We mochten deze gedreven persoonlijkheid het T-shirt van het lijf vragen. Hoe zag uw leven voor Not a Factory eruit? Ik had al een aantal dingen ondernomen die me in die richting dreven. Zo was er het project Make The World A Better Place. Hiervoor deed ik elke maand iets nieuws om de wereld een betere plek te maken. Ik liet anderen online stemmen en de populairste ideeën voerde ik uit. Zo was ik een maand vegan, een maand afvalloos en leefde ik een maand zonder elektriciteit. Dit experimenteren beviel me goed. Twee jaar later heb ik een jaar als een monnik geleefd, midden in Rotterdam. Een monnik in Rotterdam, hoe beviel dat? Goed. Het was een stap naar binnen, waardoor ik veel over mezelf heb geleerd. Bijvoorbeeld over mijn sterke en zwakke kanten. Daarnaast ondervond ik dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen, om goed voor anderen te zorgen. Door te mediteren deed ik alles met meer aandacht. Het was al met

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Jan-Matthijs Blom

Jan-Matthijs Blom

Sinds februari 2019 is Jan-Matthijs onderdeel van het redactieteam van The Optimist. Als stagiair is...

Meer over Jan-Matthijs Blom >

Reacties

Geef een reactie