Ga toch spelen!

The Optimist 23 jun 2023 Samenleving

Als kind wilden we maar één ding: spelen. Sommigen van ons slagen erin om die behoefte vast te houden naarmate de jaren vorderen. Zelfs als het niet meer gaat om het spel, maar om de knikkers. Dat is maar goed ook, want spelen is in alle opzichten essentieel. Voor jong en oud, voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Pernille La Lau ziet spelen als een belangrijke aanjager voor creativiteit. Professor Rob Martens benadrukt het belang van spelen in onze jeugd. Angela Mastwijk en Irene van Meijgaard zien kansen voor een lichter leven dankzij spel. Psycholoog Marie-Janne van Toorn merkt in haar praktijk dat spelen de smeerolie is voor ons brein. Plezierexpert Ron van Es adviseert al spelend een kip mee te nemen, Kim Cramer promoot ‘gelijkspel’. Zelfs columnist Harry Starren beschouwt het leven als een schouwtoneel waarin hij verschillende rollen speelt.

Kortom, iedereen speelt. Speel jij graag met tekst? Doe dan mee met onze Schrijfchallenge. Beschrijf een origineel reisverhaal en deel dit met de wereld. Wil je eerst oefenen, dan bieden we ook nog een gratis schrijfworkshop aan. En als je liever inkleurt dan schrijft, hebben we op pagina 52 nog iets leuks voor je…

Zo blijven we allemaal spelen, met een gezonde dosis optimisme in onze knikkerzak.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie