Fris en fruitig
000 NRC bijlage november 20112011
Leonard Freeke en zijn compagnons zegden hun topbaan op voor een nieuwe avontuur: Oggu, \'s lands eerste volledig biologische frisdrank. Elleke Bal | NRC november 2011 Praat mee op twitter! Gebruik #oggu in je tweet Biologische frisdrank: het klinkt wat oubollig, maar Oggu is hip. En Oggu kent wel meer verrassingen. Want wie denkt dat er geitenwollensokken achter dit merk zitten, heeft het mis. Even voorstellen, de mensen van Oggu: ondernemer en bedenker Leonard Freeke, een voormalig registeraccountant die de koop en verkoop van vele bedrijven begeleidde met zijn eigen onderneming in mergers & acquisitions; Harry de Haas, voormalig directeur marketing bij Vrumona/Heineken; en Zeger van Hövell tot Westerflier, ervaren en succesvol handelaar in cacao. Een opmerkelijk trio: ze verruilden allemaal een riant salaris en lease-auto voor een avontuur in de nieuwe wereld van biologische frisdrankjes. Freeke nam zich een aantal jaar geleden voor een biologische frisdrank te gaan maken. Iedereen zei tegen hem: “Dat kan niet.” Maar na een rondreis van vijf jaar langs citroensap uit Sicilië, karamel uit Frankrijk en ruitsuiker uit India mag het resultaat er zijn. Oggu is volgens Freeke “de meest verantwoordelijke frisdrank die er is”. En hij hoopt dat Oggu deel gaat uitmaken van
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties