Fotoreis tegen armoede

The Optimist 114 maart 20092009
Fotoreis tegen armoede Peter Den Hond | 114 maart 2009 Terwijl we rondlopen over de lokale stierenmarkt in een dorpje hoog in de Peruaanse Andes, bedenk ik me wat een bijzondere reisgenoten ik heb aangetroffen tijdens mijn reis. Iets verderop is Luis, een 15 jarig jochie dat vroeger op straat overleefde door het stelen van mobieltjes, foto’s aan het maken samen met Michiel, een nuchtere ijsverkoper uit Terschelling. Op een andere hoek van het modderige terrein zie ik Floor, een Nederlandse psychologe, samen met Mari-Luz heel erg haar best doen om een schattige kleine cowboy goed op de foto te krijgen. En dan te bedenken dat Marie-Luz vroeger, voordat ze fotografeerde, leefde van het verzamelen van afval op een grote vuilnisbelt. Op deze authentieke stierenmarkt zie ik verder geen enkele andere “toerist”, behalve mijn bijzondere reisgenoten. Op zoek naar iets origineels en kleinschaligs, waarbij ik ook nog iets nuttigs kan bijdragen, ben ik dit jaar als proefkonijn mee gegaan op een nieuwe fotografiereis van FairMail. FairMail is een klein bedrijfje dat fair trade wenskaarten produceert met foto’s gemaakt door kansarme Peruaanse tieners. Met 50% van de winst van de verkoop van hun kaarten over de hele wereld, verdienen deze zeer

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie