Flexitariers, de nieuwe ‘vega’s’

Redactie Ode 30 aug 2012
Misschien ben je ‘m deze zomer al tegengekomen op een festival of evenement: de Flexitaria. Deze mobiele snackbar van duurzaamheidsorganisatie Natuur&Milieu serveert smaakvolle vegetarische alternatieven, zoals een Tex Mex-burger van kikkererwten en kidneybonen, een Indiase groentenwrap en Thaise noodles met peultjes, taugé en cashewnoten. Binnenkort staat de Flexitaria op de Autovrije Zondag in Leiden (9 september) en het festival Smaakexplosies in Zaandam (14-16 september). Dat is niet het enige dat Natuur&Milieu doet om Nederlanders te overtuigen dat af en toe geen vlees eten lekker, gezond én goed voor het milieu is. Daarom gaat de organisatie begin volgend jaar anderhalf miljoen vleesvervangers uitdelen in de supermarkt, in de hoop dat meer mensen ‘flexitariër’ worden. Ode-test Als een letterlijk voorproefje op die vleesvervangersuitdeelactie besloot het Ode-redactieteam zelf een aantal vleesvervangers te testen. Ook vroegen we onze volgers op Twitter wat hun favoriete vleesvervangers zijn. Direct rees de vraag: moet je vlees wel willen vervangen? Volgens Edith Dourleijn (@EdithDourleijn) niet: ‘Vooral anders eten, met noten, peulvruchten en zuivel.’ Daar was Sander (@appelboor) het helemaal mee eens: ‘Dus niet die vegadingetjes op een plastic schaaltje.’ Toch werd één naam opvallend vaak genoemd: de Vegetarische Slager, met een winkel in Den Haag en verkooppunten door

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie