Fastfood maar dan anders

The Optimist 135 april 20112011
Samuel Rosenzweig | 135 maart 2011 Met hun Thaise wraps, gevuld met noodles en kip, maken Sherman, Meisel en Gumbiner (inzet, v.l.n.r.) fastfood ‘voor mensen die niet van fastfood houden’. Photo: Mike Kepka Vergeet hamburgers en kipnuggets. Probeer liever een Thaise wrap: gevuld met noodles en malse kip, verse limoen en rode chilipeper – en dat alles binnen enkele minuten klaargemaakt. Met Thaise wraps willen drie Amerikaanse vrienden – ontwerper Deb Meisel, webontwikkelaar Ian Sherman en voedsel activist David Gumbiner – het concept fastfood opnieuw uitvinden. Het drietal heeft The Udon Project opgezet om fastfood te serveren dat snel, betaalbaar en lekker is, maar dan zonder verzadigde vetten en lege calorieën. De Thaise wrap is in rijstpapier gewikkeld, waardoor hij even makkelijk mee te nemen is als een hamburger. ‘Het lijkt wel alsof mensen ernaar hunkeren’, zegt Gumbiner. ‘De Thaise wrap sluit veel beter aan op de Amerikaanse smaakpapillen dan de meeste andere buitenlandse gerechten.’ Het recept zou het begin kunnen zijn van iets groters. Meisel, Sherman en Gumbiner dromen van een internationale fastfood-keten, The Spoke, die het middelpunt van gemeenschappen moet worden, in plaats van een eetgelegenheid die mensen zo snel mogelijk weer verlaten. Buurtbewoners kunnen met hun mobieltje

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie