Exclusief fragment uit Carolyn Steel’s De hongerige stad
26 apr 2012
Steden beslaan slechts twee procent van het aardoppervlak, maar leggen beslag op 75 procent van alle hulpbronnen. Een derde van de wereldgraanoogst wordt aan vee gevoerd, en een derde van al het eten dat we kopen, gooien we weg. Waarom? Hoe ver zijn we verwijderd van het voedsel op ons bord? Wat is de impact van de moderne voedselproductie op onze planeet? Architect en auteur Carolyn Steel toont in haar boek De hongerige stad hoe de relatie tussen voedsel en steden ons leven bepaalt. Ze schetst een helder beeld van de enorme effecten van de moderne voedselproductie op onze planeet en op ons leven, en verschaft inzicht in hoe het zo gekomen is en hoe we verder moeten. Hieronder leest u, exclusief bij The Optimist, een fragment uit haar boek. Fragment uit De hongerige stad Door Carolyn Steel Doe je ogen dicht en denk aan een stad. Wat zie je voor je? Een wirwar van daken die zich uitstrekt tot in de verte? De chaos van Piccadilly Circus? De skyline van Manhattan? De straat waar je woont? Wat je je ook voor de geest haalt, waarschijnlijk zie je er gebouwen bij. Tenslotte bestaat de stad uit gebouwen en uit straten
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
Reacties