Er is nooit een beter moment dan nu

The Optimist 143 januari / februari 20122012
 143 januari /februari 2012 Het was ergens in de voorbije augustusmaand, dat ik dacht: deze zomer is duidelijk op z’n retour. We zijn het hoogtepunt voorbij. Maar wanneer was dan eigenlijk dat hoogtepunt? Ik kan me geen moment herinneren dat ik dacht: wow, nu is het echt helemaal zomer, op zijn meest zomers. Heb ik dat gemist of zo? Prompt begon ik filosofisch te mijmeren: ach, zo is het met mijn eigen leven eigenlijk ook. Ik ben 58 jaar en duidelijk op mijn retour. Het hoogtepunt van mijn leven is nu wel voorbij. Maar wanneer was dat dan? Is het er wel geweest, ooit, en wanneer dan, heb ik het soms gemist? Als ik eerlijk ben, heb ik altijd vaagjes het gevoel gehad dat het hoogtepunt nog moest komen. Dit was ik aan het overdenken, terwijl ik in de trein zat op weg naar Dordrecht, waar de begrafenis was van de vader van een lieve vriendin. We reden net over de ijzeren spoorbrug, Dordrecht lag er pittoresk bij en de zon flonkerde in het water. Ik kwam van een kraambezoek in Rotterdam, waar een baby van twee weken oud naar me gelachen had. Dat kan helemaal niet volgens de boekjes

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie