Eet nu smakelijk

The Optimist 143 januari / februari 20122012
 144 april 2012  Foto: Pieter de Swart De keuken is een van de beste plekken om in het moment te leven. Je zou misschien denken dat de opwarmmaaltijd het ultieme voer is voor wie ‘in het nu’ wil leven. Je hebt nú trek in iets en twee minuten later komen de dampende noedels, loempia’s of broodjes bapao uit de magnetron. Vergelijk dat eens met zelf koken of met je eigen groente verbouwen. Voordat je dan alles bij elkaar hebt gescharreld wat je nu wilt eten... Toch is zo’n kantenklaarhap allerminst verbonden met het heden. Het is weken, maanden, misschien zelfs jaren geleden bereid en met kunstgrepen lang houdbaar gemaakt. Het is niet bereid voor jou als mens, maar voor jou als marktaandeel. Het is ooit gemaakt om ‘ooit’ geconsumeerd te worden. Verder verwijderd van het ‘nu’ kun je niet raken. Een goede stap om al etend de aansluiting met het nu te maken, is aandachtig te eten. Natuurlijk kun je instantnoedels even aandachtig eten als zelfgestoofde bietjes. Maar als je daarna gaat visualiseren hoe je doorgeslikte hap nu al je cellen voedt, voel je hoe die vers bereide bietjes je meer met het heden verbinden dan die noedels uit het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie