Eerste hulp bij restjes

The Optimist 128 juli / augustus 20102010
Het recept voor de restanten van gisteren. Elbrich Fennema | 128 juli/augustus 2010 Vasthouden of loslaten, dat is de vraag die zich honderden keren per dag aandient. Die broek die je nooit draagt, de overtuigingen die je meekreeg van je moeder, rondslingerende kortingscouponnen... Vaak is onze behoudzucht gelegen in het verleden: gekregen op mijn bruiloft, mijn vader vond het me zo goed staan. Maar de belangrijkste vraag is niet waar je bagage vandaan komt, maar waar het je brengt. Dient het mij in de toekomst? De keuken is een mooi oefenterrein voor deze vraag — vooral wanneer het op restjes aankomt. Bewaren of weggooien? Vaak betekent bewaren: morgen weggooien. Maar met een visioen van kliederkoekjes voor ogen bewaar je zo’n restje... Meng een restje rijst, gierst, gerst of risotto met een ei (eentje per kop graan), een fijngehakt uitje en geraspte kaas. Voeg er bloem aan toe, zodat je een stevig beslag krijgt. Breng op smaak met een beetje zout en iets kruidigs als tijm, munt, gemberpoeder, kerrie of mosterdpoeder. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Schuif met behulp van twee lepels drie of vier bultjes deeg in de koekenpan en plet ze. Bak ze aan beide kanten mooi

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie