Uitgelicht Samenleving

Een smartphone implanteren, of toch niet?

The Optimist januari / februari 2018

Als docente worstel ik met de toenemende technologie in het klaslokaal. Ik ben constant aan het bedenken wat nou de beste manier is om om te gaan met smartphones. Vroeger liet ik mijn studenten zingen of dansen als hun telefoon de les onderbrak. Maar hoe geestig dit verder ook was, het maakte ook een grapje van het probleem. Omdat er zoveel verschillende slechte gevolgen (verslaving, afname van écht sociaal contact, vermindering van andere vaardigheden en eindeloze afleiding, om maar wat te noemen) zijn verbonden aan telefoongebruik wil ik dat mijn studenten goed nadenken over hun telefoongewoontes, in plaats van...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan