Eén planeet

The Optimist 22 apr 2022 Economie

Transformaties beginnen altijd met een transformatie bij een persoon. Dat laat Dirk Bijl de Vroe zien. Hij startte bij energiebedrijf Stedin de ‘One Planet Academy’. Hiermee maakt hij zijn collega’s bewust van het effect dat zij met hun werk hebben op de aarde. Dirks initiatief brengt ze in contact met wat hij ‘de binnenkant van duurzaamheid’ noemt.

Gijs de Swarte sprak met internationale topwetenschappers over de vraag of je geld kunt verdienen met zakelijk goeddoen. Kun je leven van wereldverbetering? Mogen we hoop houden op een toekomst die ons moreel doet groeien en onze monden voedt?
In niet mis te verstane woorden vertelt organisatiepsycholoog Lennard Toma waarom we wat aardiger voor elkaar zouden moeten zijn op het werk. Dat is goed voor ons én voor de business.
In zijn serie over de seizoenen, vertelt Marcel Tjepkema van Club Groeneveld hoe de overgang van lente naar zomer ons in staat stel- bewuster ons karakter te verstevigen. En we laten zien dat de transportbranche bewuster omgaat met de planeet. Zo komen we letterlijk goed vooruit.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie